Škola začala s opravami topení. Zima se vrátila, děti se ve třídách klepou zimou

V lavicích musí být děti z havlíčkobrodské základní školy V Sadech nabalené do několika vrstev oblečení. Bez mikin a teplých svetrů to nejde. Největší zima je pocitově na chodbách školy, tam člověk užije i bundu. Topení je úplně studené.

Vytápění nefunguje kvůli rekonstrukci budov a třeba ve třídách je hlavně ráno, kdy mrzne, maximálně 15 stupňů. Což v žádném případě nestačí. "Minimální teplota by měla dosáhnout 20 stupňů Celsia," řekla mluvčí Krajská hygienická stanice Vysočina Jana Böhmová.

"Potvrzuju to, že v té škole opravdu není ta teplota optimální, protože došlo k tomu, že se tam odřezávalo topení. Nikdo nepočítal s tím, že to počasí bude mít takové výkyvy," vysvětlila ředitelka školy Milena Honsová.

[chooze:article;value:552373]

​"Mladého musím víc oblíkat, štve mě to, tu rekonstrukci si mohli naplánovat třeba na později," okomentovala jedna z maminek pro TV Nova. "Harmonogram prací byl naplánován hodně dopředu. Jsou to evropské peníze, takže ta data jsou hodně natvrdo," dodala ředitelka.

Škola tak musela přijmout zvláštní opatření a děti se i během vyučování různými způsoby musí zahřívat. Třeba cvičením ve třídách. Chladno ve třídách budou muset vydržet do pátku, kdy se má začít oteplovat.

Pokud by se i poté nadále nedařilo ve třídách udržet alespoň 20 stupňů, musí škola přijmout ještě další opatření. Například zajištění jiných prostor nebo vyhlášení ředitelského volna. Pomoci by s tím mohl i zřizovatel školy, kterým je město Havlíčkův Brod. To bylo o problému už také informováno.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.