Nevyřešená pražská vražda straší kriminalisty. Klíčové můžou být detaily

V září 2020 kriminalisté zasahovali v pražské Wenzigově ulici. V suterénním bytě, nebo spíš studiu, se našlo bezvládné tělo muže.  

"Lékař bohužel na místě potvrdil, že muž má již jisté známky smrti a proto jej na místě vystřídal koroner," sdělila tehdy mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Spekuluje se, že Jakuba někdo v jeho bydlišti ubodal.

​"Ke způsobu provedení tohoto činu se v souvislosti se stále probíhajícím vyšetřováním nebudeme vyjadřovat," zdůraznil ale policejní mluvčí Richard Hrdina. Před třemi lety sousedé mluvili o tom, že v domě často cítili marihuanu. A spojovali násilnou smrt muže právě s drogovými obchody. Podle policie se to ale jednoznačně říct nedá.  

[chooze:article;value:532746]

​"Je předpoklad, že pachatel nebyl jeden, ale více," naznačil pro TV Nova vedoucí 1. oddělení policejního prezidia. Vinohrady nejsou žádná okrajová čtvrť, ulice bývají rušné ve dne a úplný klid tam není ani v noci. Svědci ale dosud policii nepomohli a vypadá to, že ani bezpečnostní kamery nezachytily nic průkazného. 

"Tento případ tak zůstává jediným, který se mordpartě za poslední roky nepodařilo objasnit," doplňuje Hrdina. Pomoci může veřejnost i odsouzení. Pachatel či pachatelé vraždy se totiž mohli dostat za mříže kvůli něčemu jinému a prořeknout se. "Jakýkoliv detail může být v tuhle chvíli velmi efektivní," dodává vedoucí kriminalistů. V celé republice se letos stalo od začátku roku do konce listopadu 145 vražd. Objasnit se jich zatím podařilo 120. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.