Lotyšsko se už připravuje na nejhorší scénář. Opevňuje hranice s Ruskem

První obrannou linii buduje Lotyšsko přibližně jeden kilometr od ruských hranic poblíž hraničního přechodu Terekhovo, kde hloubí protitankové příkopy.

"Zde rozkopáváme silnici a děláme protitankový příkop, aby se po této silnici nemohla v případě potřeby pohybovat vozidla, a to včetně tanků. Tento příkop má stanovené parametry a odpovídající hloubku, aby splnil svůj účel," sdělil webu The New Voice of Ukraine inspektor Národních ozbrojených sil Lotyšska Kaspars Lazdins.

[chooze:article;value:552640]

​Vedle budování protitankových příkopů, obranných opevnění a muničních skladů chce lotyšská obrana dokončit i plot na hranici, jehož stavba začala v už roce 2015, ale v roce 2019 se práce zastavily. Zpravodajský kanál Rus.LSM.lv ve čtvrtek informoval, že vláda plánuje v následujících pěti letech investovat 303 milionů eur na vytvoření obranné linie.

V příštích dvou letech plánuje Lotyšsko podle webu The New Voice of Ukraine vybudovat 3 120 úkrytů a 12 490 protileteckých krytů, které pojmou až 1,249 milionu Lotyšů, což jsou téměř dvě třetiny populace.

Ruský prezident Vladimír Putin v únoru prohlásil, že nezaútočí na Polsko ani Lotyšsko. To samé ale tvrdil i o Ukrajině:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.