Smrt u Národního divadla: Soud poslal obviněného do vazby. Obává se, že uteče

"V předmětné věci bylo dnešního dne konáno vazební zasedání, kdy byl vyhověno návrhu státního zástupce v plném rozsahu, obviněný byl vzat do vazby z důvodu § 67 písm. a), c) trestního řádu," informovala TV Nova místopředsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Eva Švíglerová. To znamená, že má soud obavy z útěku a opakování trestné činnosti.

"Státní zástupce se vzdal práva stížnosti, obviněný si ponechal lhůtu," doplnila Švíglerová. Podezřelého policie zadržela a obvinila z loupeže, která vedla ke smrti, ve středu. Hrozí mu až 18 let vězení.

[chooze:article;value:500356]

Podle informací TV Nova měl chtít v noci na úterý obviněný po Romanovi D. cigaretu a následně do něj údajně strčil. Po dopadu oběti na zem měl seběhnout dolů a umírajícího člověka okrást.

V úterý ráno na místo přijeli policisté a záchranáři. "Bohužel ve chvíli, kdy na místo dorazili, už muži nešlo pomoct, zemřel před jejich příjezdem," potvrdila v úterý mluvčí záchranky Jana Poštová.

[chooze:article;value:500424]

Obětí je 48letý vedoucí projekční kabiny Nové scény Roman D. Toho měl z ochozu Nové scény shodit obviněný do Divadelní ulice. Vše se navíc stalo krátce po předávání knižních cen Magnesia Litera v Národním divadle.

Vyšetřování smrti začalo už v úterý odpoledne. Na místě dokonce kriminalisté provedli rekonstrukci celé události s figurínou, aby zjistili, jak muž do Divadelní ulice spadl.

Muže u Národního divadla měl obviněný shodit a oloupit:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.