Vražda v pražském hotelu: Podezřelý muž byl kvůli pronásledování oběti už u soudu

V souvislosti s případem vraždy z pražského hotelu policie pátrá po Petru K. z Liberecka, muž je údajně ozbrojený. "Zavražděnou Kláru M. ohrožoval s pistolí už loni na jaře v Jablonci nad Nisou a vyhrožoval jí, nakonec mu pomohli právníci a urovnalo se to smírem," uvádí zdroj televize Nova, který si přál zůstat v anonymitě.

Alespoň část popsaných skutečností potvrdila TN.cz mluvčí Okresního soudu v Liberci Denisa Šmídová. "Dotyčný u nás měl loni v říjnu trestní věc. Týkalo se to obžaloby pro přečin vydírání. A skončilo to tím, že věc byla postoupena jako přestupek příslušnému městskému úřadu," uvádí mluvčí. 

[chooze:article;value:488653]

​"V rámci dokazování se nepotvrdily všechny skutečnosti, jak byly uvedeny v obžalobě. Nepotvrdila se závažnost toho jednání, nešlo o trestný čin," upřesňuje Šmídová. 

K tomu, jestli šlo o vydírání střelnou zbraní, se ale konkrétně nevyjádřila. "Něco takového tam mělo být. Obžaloba byla podána v tom smyslu, že šlo o vyhrožování se zbraní bez dalšího upřesnění," vysvětluje mluvčí libereckého soudu. 

Hledaný muž údajně brával Kláru M. na poker, kterému se rád věnuje. A býval agresivní hlavně, pokud byl neúspěšný ve hře a napil se alkoholu. V takových situacích měl podle zdroje TV Nova rovněž ve velkém rozhazovat peníze.

[chooze:article;value:488338]

​Ačkoliv měla Klára M. nového přítele, dříve pravděpodobně udržovala s Petrem K. krátký vztah, ze kterého se mladá žena snažila uniknout a skončilo to nebezpečným vyhrožováním ze strany hráče pokeru. "U nich to bylo jako na houpačce. V jednu chvíli ji zahrnoval dárky, potom ji chtěl zabít. Okolí tušilo, jak to dopadne. Často hrál v kasinu, měl předplacený na měsíce hotel Na Poříčí," upřesnil zdroj TV Nova. Policisté žádají, aby se lidé s informacemi o hledaném muži obrátili na linku 158.

 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.