Vážná nehoda blokuje dálnici D1. Jeden člověk je po smrti, dva zranění

"Všechny složky IZS zasahují u vážné dopravní nehody několika vozidel, která se stala na dálnici D1 na 376,5 km směrem na Polsko. Tato dálnice je v současné době uzavřena," informovala mluvčí moravskoslezských policistů Eva Michalíková.

Po srážce dvou nákladních a jednoho osobního auta jeden člověk zemřel. "Na místě byla jedna mrtvá osoba, lékař konstatoval smrt. Byla zaklíněna a neznáme její totožnost," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Další dva lidé se zranili, z toho jeden těžce. "Muže středního věku v přímém ohrožení života jsme vrtulníkem transportovali do ostravské nemocnice. Měl poruchu vědomí a mnohočetná poranění. Druhý muž středního věku měl lehké poranění dolní končetiny. Toho jsme do ostravské nemocnice transportovali pozemní cestou," doplnil.

[chooze:article;value:552588]

"Dle předběžných informací měl řidič tahače převážející tank zastavit v pravém jízdním pruhu, za ním zastavilo osobní vozidlo, do kterého narazil kamion převážející automobily," pokračovala Michalíková.

Objízdné trasy vedou podle mluvčí přes Bohumín nebo polské Chalupki. Dálnice zůstane ve směru na Polsko uzavřená pravděpodobně celé dopoledne.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.