Konec davům turistů! Oblíbené evropské město zavedlo přísné opatření

Podmínky pro výstavbu nového hotelu jsou v Amsterdamu velmi striktní. Lze jej postavit pouze v případě, že jiný zavře. Navíc se nesmí zvýšit stávající ubytovací kapacita a ubytování by mělo být udržitelnější, píše portál CNN.

"Chceme, aby se ve městě obyvatelům i návštěvníkům žilo dobře. A aby se hlavně ve městě vůbec dalo žít. To znamená žádný nadměrný turismus, žádné hotely a maximálně 20 milionů hotelových noclehů pro turisty ročně," sdělila vláda ve svém prohlášení.

[chooze:article;value:551143]

Jak upozornil portál Travel Trade Journal, opatření se nevztahuje na výstavbu těch hotelů, které již před schválením této restrikce získaly povolení.

Nizozemská metropole se přitom snaží bojovat s masovou turistikou dlouhodobě. Například loni amsterdamská městská rada schválila návrh, který zakazuje kotvení výletních lodí a uzavřela terminál.

Podle vyhlášky nazvané "Amsterdamský cestovní ruch v rovnováze", která je platná od roku 2021, je navíc vedení města povinné množství turistů v hlavním městě regulovat. Pokud jejich počet přesáhne 18 milionů, musí proti tomu zasáhnout.

Cestovkám se na letní dovolenou plní termíny. Více se dozvíte v následující reportáži (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.