Místo moře vysedávání na letišti. Přes 100 Čechů čeká už den na odlet

Jana Poláková se těšila na klidnou dovolenou v turecké Antalyi. Do letoviska na jižním pobřeží Turecka měla odletět už v úterý večer, aby už ráno mohla vyrazit na pláž. To se ale nestalo a ona spolu s dalšími zhruba 120 cestujícími zůstala trčet na letišti v Praze.

Od úterních 17 hodin, kdy paní Poláková dorazila na letiště, se situace nehnula. "Zaměstnanci letiště nám tvrdili, že žádné informace nemají a že nám je předají, až nějaké mít budou. Neřekli nám, ani kam máme jít. Nedostali jsme ani stravenky na čerpání služeb," stěžovala si Jana.

Na letišti zůstali cestující do pozdně večerních hodin. Teprve až hluboko v noci dostali možnost odpočinout si v hotelu. "Nakonec nám dali hotel, kam jsme přijeli až ve dvě ráno. A v 11 nás zase nahnali zpátky. Jsme tady s dětmi, takové zacházení je šílené," postěžovala si ve středu odpoledne další cestující.

[chooze:article;value:512600]

Let TI721, který měl turisty dopravit do Turecka, provozuje turecká společnost Tailwind. Podle cestovní kanceláře Invia, která let zprostředkovává, mohla za zpoždění mimořádná událost. "Letadlo je z blíže nespecifikovaných důvodů porouchané. Kvůli němu se let zpozdil," vysvětlila mluvčí kanceláře Invia Jiřina Ekrt Jirušková.

Letadlo má tak podle nových plánů po opravě odletět až ve středu v 19 hodin. "Klientům doporučujeme nastavit si na stránkách Letiště Praha notifikace, které je na let upozorní. Je nám líto, že lidé takto přijdou o den dovolené, nicméně tuto komplikaci jsme nemohli předvídat ani ovlivnit," dodala Ekrt Jirušková.

Kompenzovat bude muset cestující Tailwind. "Požadavky na kompenzace by měli cestující vznést na leteckou společnost, kvůli které nemohli odletět. Lidé by si měli uschovat veškeré účtenky a záznamy o svých výdajích a potom je adresovat na aerolinky," poradila Ekrt Jirušková.

Letadlo v Praze muselo nouzově přistát. Takto vypadalo vysazení motoru z bezpečnostní kamery:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.