Autobus s 38 dětmi sjel na Příbramsku do příkopu. Několik zraněných

[chooze:gallery;value:35574]

Hrůzostrašné následky mohla mít nehoda, která se stala ve čtvrtek ráno na Příbramsku. Na silnici u Dublovic havaroval autobus, který převážel děti ve věku od pěti do osmi let. Autobus sjel v jednu chvíli do příkopu a převrátil se na bok.

Předškoláků v havarovaném autobuse bylo celkem 38. Několik z nich se při nehodě zranilo. "Poslali jsme na místo dvě posádky záchranných služeb. Ošetřili jsme šest dětí a dvě dospělé osoby s lehkými poraněními. Jednalo se převážně o pohmožděniny a odřeniny," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

[chooze:article;value:551373]

Pasažérům autobusu museli pomáhat hasiči. "Na místě jsme pomohli cestujícím vystoupit, protože sami se z vozidla nedokázali dostat ven. Na místě spolupracujeme s policií a záchranáři," uvedli na sociální síti X středočeští hasiči.

Nehoda se stala přibližně okolo půl deváté ráno. Silnice 18 u Dublovic je v tuto chvíli uzavřena. Hasiči vyprošťují uvízlý autobus a policisté zjišťují příčinu nehody. Podle informací uvedených na portálu Dopravní info bude provoz omezen až do 13:40.

Autobus na Slovensku srazil deset lidí. Zemřely tři mladé dívky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.