Musíme se chovat jako ve válce. Lukašenko překvapil i vlastního ministra

Alexandr Lukašenko v úterý navštívil Mohylevskou oblast, která je velmi podstatným zemědělským centrem Běloruska. Podle běloruské agentury Belta prezident kladl důraz na navýšení tamní produkce a chválil sazenice, které země dovede vyprodukovat. Společnost mu dělal i ministr zemědělství Sergej Bartosh, kterého chování Lukašenka poněkud zarazilo.

Prezident mu totiž nařídil, aby všem ukázal, jak hluboko jsou zasetá semena oblí. "Kde je ministr? Začni hledat obilí," přikázal podle deníku Polsat News Lukašenko. Ministr následně musel začít rozhrabovat rukou hlínu a semena v ní najít.

[chooze:article;value:552670]

Lukašenko však naléhal hlavně na zemědělce. Zdůraznil jim, že v tuto chvíli stojí před velkou výzvou a možná i nebezpečím. "Teď musíme sít jako za války. Ve dne v noci. Každé semínko musíme zasadit do půdy co nejdřív," řekl Lukašenko ve svém projevu.

Zdůraznil, že země se musí snažit o soběstačnost. "Bude se oteplovat, vláha odchází, proto potřebujeme zasít úrodu včas. Všechno včetně kukuřice bychom měli zasadit do 9. května. Proto musíme pracovat ve dne v noci," doplnil běloruský prezident.

Drsný vzkaz Lukašenka: Pokud zaútočíte, můžeme použít jaderné zbraně (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.