Hvězda Harryho Pottera v slzách. Přišla o manželku, bylo jí pouhých 53 let

[chooze:gallery;value:35571]

​Herec Warwick Davis zveřejnil srdceryvné prohlášení týkající se brzké smrti jeho ženy Samanthy. "Její odchod zanechal v životech naší rodiny obrovskou díru. Chybí mi její objetí," napsal Davis. Dle prohlášení jeho "oblíbený člověk" zemřel 24. března, uvedl deník The Sun.

Pár se potkal na natáčení v roce 1988 a o tři roky později se vzali. Měli spolu dvě děti, Annabelle a Harrisona. Samantha se stejně jako Warwick živila herectvím, dokonce se stejně jako její manžel objevila ve filmu o Harrym Potterovi.

​Warwick Davis si v sérii zahrál hned dvě role. Nejprve ztvárnil poněkud komického profesora kouzelných formulí a ředitele havraspárské koleje Filiuse Kratiknota. Byl to ale také Davis, kdo zahrál Griphooka, tedy skřeta pracujícího v Gringottově bance. Dalšího ze skřetů si zahrála právě Samantha.

Trápilo ji zdraví

Samantha měla dlouhodobé zdravotní potíže. Konkrétní příčinu smrti ale rodina nezveřejnila. "Byla to jedinečná osobnost, vždy viděla světlou stránku života, měla zvrácený smysl pro humor a vždy se smála mým špatným vtipům," popsal Davis pro BBC.

Samantha měla achondroplázii, což je genetické onemocnění, která způsobuje nepřiměřený trpasličí vzrůst. I Warwicka Davise trápí zdravotní problémy související s jeho vzrůstem. Jeho diagnóza se nazývá spondyloepifyzární dysplázie a podědily ji i jeho děti. 

[chooze:article;value:543588]

​"Když se podíváte na někoho s trpaslíkem, první věc, která vás napadne, je pravděpodobně to, že je malý, a to je vše. Ale to je špička ledovce. Zhoršuje se to. Jak stárnete, je to stále horší," popsal Davis v minulosti.

S manželkou si prošli řadou těžkých okamžiků. V pouhých devíti dnech zemřel jejich syn Lloyd. V 19. týdnu těhotenství zase pár přišel o syna George. Davis trval na tom, že je tyto tragédie sblížily. "Tyhle věci tě prostě posílí," uvedl.

Harry Potter byl hlavním tématem Víkendové Snídaně. Dabéři z filmu popsali, jak vznikly legendární hlášky (3/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.