Děsivý útok ve Francii. Video ukazuje, jak muž s nožem napadá rodiče s dětmi

Na dětské hřiště zaútočil muž krátce po deváté hodině ranní. Šest lidí, včetně čtyř dětí, je zraněných, upozornil web franceinfo. Jeden dospělý a dvě děti jsou ve vážném stavu, řekla portálu tamní policie. 

"Několik lidí včetně dětí bylo zraněno jednotlivcem ozbrojeným nožem v Annecy. Jedinec byl zadržen díky velmi rychlému zásahu policie," napsal na twitteru ministr vnitra Gérald Darmanin. Na místo se vydala premiérka Élisabeth Borneová, informovala agentura AFP.

[chooze:article;value:508100]

Podle tamní prokurátorky jsou tři z napadených dětí přibližně dvouleté a jedno dítě je tříleté. Jedno dítě je z Německa a další z Anglie. Do Francie je rodiče vzali na dovolenou.

"Národ je v šoku. Naše myšlenky jsou s oběťmi, jejich rodinami i zmobilizovanými záchrannými složkami," sdělil na twitteru prezident Emmanuel Macron.

"Jedná se o muže ze Sýrie, který má status uprchlíka, ale ne z Francie," řekla premiérka na tiskové konferenci. Podle francouzských médií strávil údajný útočník v Evropě deset let. Na krku nosil kříž a nejspíše se jedná o křesťana. "Status uprchlíka má ve Švédsku," doplnila Borneová.

Známý není ani motiv útočníka. "Viděli jsme člověka, který útočil na malé děti na hřišti. Byl to zřejmě jeho cíl. Poté, co se ho lidé pokusili odehnat, odešel. Mluvil anglicky," řekl webu francebleu.fr jeden ze svědků. Podle prokurátorky nešlo o teroristu.

Smrt dítěte v Mostě: Policie obvinila muže z usmrcení z nedbalosti (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.