Úsporné topení, které dlouhodobě ušetří peníze

Výrobce AENO, představuje ekologické a chytré topení, které funguje na jiném principu než běžná topidla. Využívá totiž technologii infračerveného vytápění, v porovnání s běžnými topidly nevyfukuje a nevysušuje vzduch, nevíří prach, nevytváří škodliviny, zápach ani hluk. Pomocí infračervených vln vyhřívá všechny objekty v místnosti včetně podlahy, zdí a nábytku. Při vstupu do místnosti se člověk díky tomuto odlišnému principu postupně a přirozeně aklimatizuje. Vytápění funguje podobně jako slunce, ačkoli na rozdíl od něj toto topení emituje pouze neškodné infračervené záření, které primárně zahřívá objekty a až sekundárně vzduch uvnitř místnosti. Díky tomuto způsobu vytápění dokáže efektivněji, příjemněji a rovnoměrněji vytopit prostory.

​Topení od AENO nevynaloží přebytečnou energii na provoz ventilátorů a ohřev vzduchu, tím dokáže zajistit vysokou efektivitu a až 50% úsporu energie. Při běžném provozu topení rychle a efektivně využívá méně než 700 W výkonu. Jakmile je místnost vyhřátá na nastavenou teplotu (komfortní teplota je přibližně 22–24 °C), topení se automaticky vypne, čímž nedochází k plýtvání elektrickou energií.

​Pro klid rodičů je topení vybaveno dětským zámkem, proto může být umístěno i v dětském pokoji. Tlačítko pro uzamčení v mobilní aplikaci zajistí, aby dítě omylem nezapnulo zařízení. Topení taktéž uživatele upozorní v případě, že dojde k pádu/převrácení topení. V tomto případě se topení automaticky vypne, spustí alarm a odešle upozornění do chytrého telefonu.

​Uživatel může své topení ovládat odkudkoli pomocí uživatelsky přívětivé aplikace AENO dostupné v několika jazycích, včetně češtiny. V nabídce je celá řada možností pro ovládání zařízení: zapnutí/vypnutí, nastavení teploty v místnosti, vytvoření časového plánu vytápění (např. určitá teplota přes den, jiná v noci), vytváření scénářů s více zapnutými/vypnutými topeními nebo sledování spotřeby energie. Výhodou aplikace je, že se používá pouze jedna pro všechna další zařízení od značky AENO, jako jsou mixér, robotický vysavač a další.

​Díky ultratenkému minimalistickému provedení, se topení dokonale hodí do jakéhokoli interiéru. Pomocí jednoduchých kroků zprovozníte topení během pár minut. Lze jej umístit na podlahu i na stěnu ve vodorovné i svislé poloze, držáky jsou součástí balení. Topení zapojíte do zásuvky a aktivujete jej prostřednictvím aplikace AENO dle pokynů na obrazovce telefonu. Topné panely od výrobce AENO jsou dostupné na Alza.cz a dalších e-shopech, prodejnách.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.