Velká rána pro českou hudební scénu. Zemřel basák (†25) kapely Jamaron

[chooze:gallery;value:33161]

​Hudební fanoušky zaskočila zdrcující zpráva o úmrtí člena rockové kapely Jamaron. Teprve pětadvacetiletý baskytarista Filip Karlík podlehl následkům tragické dopravní nehody. Naposledy vydechl ve středu večer ve vinohradské nemocnici.

O jeho úmrtí informovala kapela Jamaron, se kterou Karlík brázdil pódia dlouhých deset let. "Mysleli jsme si, že se upiješ kolem čtyřicítky a zažiješ, jak budeme společně vyprodávat haly, ale tys odešel už ve svých 25 letech," napsali jeho hudební kolegové.

[chooze:article;value:521380]

​"Nechal jsi nám na tomhle světě hromadu práce a tisíce smutných srdcí, kamaráde! Víme, že bys chtěl, abychom se nevzdali našich snů a plánů. A taky víme, že bys udělal všechno pro to, abys u toho byl," vzkázali baskytaristovi do nebe.

Kapela požádala fanoušky o "čas na vzpamatování" a ujistila je, že v hudební dráze bude pokračovat. "Nezklameme vás," vzkázala svým příznivcům. Celé rodině i přátelům vyjádřila upřímnou soustrast.

Filip Karlík byl jedním z pěti členů kapely Jamaron, která bořila česká pódia už od roku 2013. Skupinu založili sourozenci Jakub, Marie a Ondřej Dostálovi, z jejichž jmen vznikl i název kapely. Mezi nejznámější skladby patří Osudová balada.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.