Terezii stornoval hotel rezervaci, musela spát v recepci. Dovolená snů, zlobí se

Více než 100 českých turistů čekalo den na odlet svého letadla, které je mělo přepravit na dovolenou do Turecka. Kvůli závadě letadla zůstali téměř bez informací trčet na pražském letišti. Odletět mohli až ve čtvrtek v půl osmé večer, 24 hodin po plánovaném odletu.

Pro většinu z nešťastných turistů lapálie odletem skončily. Pro Terezii a několik dalších však byla pravděpodobně tato dovolená od samého začátku prokletá. "Po příjezdu na hotel v Turecku jsme se dozvěděli, že nám stornovali rezervaci na ubytování," stěžovala si na facebooku Terezie.

Hotel totiž o zpoždění letadla nevěděl, a proto jejich pokoje obsadil jinými návštěvníky v domnění, že Terezie a další turisté už nedorazí. "V půl třetí ráno nám řekli, že pro nás nemají pokoje a že manažer dorazí až v osm ráno.

[chooze:article;value:521212]

O tom, že měla Terezie mimořádnou smůlu, informovala i cestovní agentura Invia, která zájezd zprostředkovala. "Z naší strany jsou klienti ubytovaní. Víme ovšem o jednom případu v hotelu, kdy měli naplněnou kapacitu. Hostům nabídli alternativní ubytování, než se situace vyřeší. Hosté z tohoto ubytování údajně radost neměli," řekla mluvčí Invie Jiřina Ekrt Jirušková.

Není se čemu divit. Personál hotelu je totiž nechal přespat na pohovkách na recepci. "Kromě nás tu je ještě mladá rodina s malým dítětem, starší dáma ve věku mé babičky a ještě jeden pár. Toto je dovolená snů!" zlobila se Terezie.

Invia už situaci na místě řeší společně s polskou cestovní kanceláří TUI, která zájezd organizuje. "Požadavky našich klientů jsme předali lokálnímu zastoupení, které TUI v místě má. Nepříjemnou situaci s nimi už řeší," přislíbila Ekrt Jirušková.

Dlouhé hodiny na letišti v Burgasu. Češi neodletěli, dlouhé hodiny strávili na studené zemi (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.