Zemřel zakládající člen legendárních Lynyrd Skynyrd. Bylo mu 71 let

"S hlubokou soustrastí a smutkem vám musíme oznámit, že jsme dnes ztratili našeho bratra, přítele, člena rodiny, skladatele a kytaristu Garyho Rossingtona," oznámil na facebooku oficiální účet kapely Lynyrd Skynyrd.

Rossington byl posledním živým zakládajícím členem této legendární rockové skupiny. Přežil navíc v roce 1977 havárii letadla, při které zemřelo několik jeho spoluhráčů z kapely. 

"Gary je nyní se svými bratry a rodinou ze Skynyrd v nebi a pěkně tam hraje jako vždycky," napsal na facebooku oficiální účet kapely. Rossington byl jediným hudebníkem, který se objevil na všech albech Lynyrd Skynyrd. Za čtyři měsíce měl navíc vyrazit na turné, upozornil deník The Guardian.

[chooze:article;value:493156]

Příčina smrti oblíbeného kytaristy není známá. Dlouhodobě se ale Rossington potýkal se srdečními problémy. "Prosím, mějte Dalea, Mary, Annie a celou rodinu Rossingtonových ve svých modlitbách a respektujte soukromí rodiny v této těžké době," požádala rocková skupina na facebooku.

Kapela Lynyrd Skynyrd se nejvíce proslavila hitem Free Bird. Právě u této písničky vynikl jeho kytarový um, připomněl magazín Rolling Stone. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.