Manželé Kvapilíkovi: Děti úplně otočily naši tvorbu. Můžeme být inspirací

Kateřina Kvapilíková se se svým současným manželem poznala zhruba před deseti lety v kavárně, kde pracovala. "Seznámila nás kamarádka poté, co tam Tomáš přišel na drink," upřesnila. 

Tomáš Kvapilík v tu chvíli pracoval ještě jako novinář, až poté se vydal na dráhu psychoterapeuta. "Někteří známí to ještě nezpracovali. Občas se mě zeptají, jestli dělám v novinách, a já jim odpovídám, že to už dávno ne," dodal s úsměvem.

[chooze:article;value:566103]

Oba manželé nyní působí na sociálních sítích. Kateřinu k nim přivedl její bratr Jirka Král, jenž byl ve své době jedním nejznámějších Youtuberů. "Pozval si mě do svých videí jako hosta a mě to úplně fascinovalo. Hrozně mě bavil celý proces natáčení a postprodukce. Chtěla jsem to zkusit také, ale s jinými tématy. Přinesla jsem trochu vtipu, tipů na knihy, a tak. On zase dělal videa pro herní komunitu," popsala.

Tomáš se pak začal na sociálních platformách objevovat právě díky jeho manželce. "Zjistil jsem, že to jde. A vzhledem k tomu, že na sociálních sítích vídám věci, které nemají úplně přidanou hodnotu, tak jsem to chtěl vyvážit tím, že na nich budu mluvit o tom, co podle mě tak řešené není. Nachází si to svoje fanoušky," řekl.

[chooze:article;value:565109]

Manželé mají také svůj společný podcast s názvem Chill Out, ve kterém probírají mimo jiné různá psychologická a psychoterapeutická témata. "Tvořili jsme ho tak, aby lidem poskytl chvilku na odpočinek. Já tomu ale dávám i psychologickou myšlenku, která mu dává větší vážnost," uvedl Tomáš. "On tam přináší odbornost, já jsem takovým "hlasem lidu", který udává některé praktické příklady z našeho manželství," dodala Kateřina.

Oba zároveň uvádějí, že jejich tvorbu výrazně ovlivnily jejich dvě děti. "Otočilo to moje videa o 360 stupňů. Přesunuli jsme se k vlogům, které nenarušují chod domácnosti a přirozeně jsme děti do této tvorby zařadili," řekla Kateřina.

"Vzhledem k tomu, že se jedná o videa z našeho života, tak do toho děti přibíráme. Dostávám i otázky z hlediska etiky, jestli je to v pořádku. Já si myslím, že jde o příklad rodiny, který může být pro ostatní inspirující," doplnil Tomáš.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.