Dvanáctiletá Luise se z návštěvy nevrátila. Našli ji zavražděnou v lese

Les v západním Německu se proměnil v dějiště tragédie. O život tam přišla 12letá Luise. Její tělo objevili policisté v neděli po poledni poblíž opuštěné železniční stanice mezi vesnicemi Wildenburg a Hohenhain.

Vyšetřovatelé mají jasno v tom, že smrt Luise nebyla nehoda. "Dosavadní vyšetřování potvrdilo, že dívka se stala obětí vraždy," řekl podle portálu RTL News mluvčí kanceláře veřejného prokurátora v Koblenzi Mario Mannweiler. Podle detektivů však nebyl zločin sexuální povahy. Přesnou příčinu smrti stanoví až pitva, jejíž výsledky mají být zveřejněny v úterý.

[chooze:article;value:494298]

Policie už má mít podezřelého. Podle portálu Bild vyslechla několik lidí včetně Luisiných vrstevníků. "Nejdeme úplně naslepo," řekl jeden z policistů, kteří pracují na případu.

Podle vyšetřovatelů je takový postup běžný. Neznamená to tedy nutně, že by podezřívali jednoho z jejích přátel či spolužáků. "Je celkem běžné, že vyslýcháme lidi ve stejném věku jako oběť, obzvlášť v těchto případech," řekl Bildu policejní mluvčí.

Policie ale také přiznala, že si ještě není jistá tím, jestli je místo, kde byla Luise objevena, také místem zločinu. Nenachází se totiž na trase, kudy v den své smrti dívka mohla jít. Právě naopak, místo, kde našli její tělo, je úplně na opačné straně než dům kamarádky, kterou byla navštívit a odkud se vracela domů. Za nejpravděpodobnější místo činu považují policisté dlouhý tunel pod kolejemi, který se na trase nachází a kterým nejspíš prošla.

Smrt ženy v Chotěboři. Podezřelý skončil ve vazbě:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.