Neobvyklý zásah policistů: Zoufalé ženě pomohli odrodit zdravého chlapečka

Malému Louisovi na svět nepomohli porodníci, ale dva policisté. Když totiž začala Ellen rodit, byla doma sama. "My jsme vlastně byli na kontrole ráno a poslali nás domů, protože se ještě nic nedělo. Takže jsme jeli zpátky domů. A asi tak dvě hodiny na to to začalo," popsala televizi Nova.

V tu chvíli byly všechny sanitky u jiných zásahů a dojezd jim komplikovala také hustá doprava. Nejblíž byla policejní hlídka. "Jsme v radiostanici slyšeli relaci našeho operačního důstojníka, kdy posílal hlídky do ulice na Praze 7. Tam se v bytě měla nacházet rodící žena, měla být sama a záchranka byla teprve na cestě. Takže jsme s kolegou neváhali," popsal policista Tomáš Punčochář.

[chooze:article;value:508968]

​Když dorazili do bytu, žena už rodila. Na telefonu měla operátorku záchranné služby, která mamince i policistům radila, jak postupovat. "Věděla jsem, že do příjezdu záchranky i lékaře ten porod bude muset proběhnout doma a budeme to spolu muset zvládnout samy, než teda někoho seženou," dodala operátorka pražské záchranky Petra Geloňová.

Díky skvělé spolupráci policistů a operátorky nakonec všechno dobře dopadlo. A i tatínek se stihl vrátit na přestřižení pupeční šňůry. "To bylo všechno tak strašně rychlé. To bylo opravdu během pár minut. No, kluci vypadali trošku vyděšeně, když přišli, ale zvládli to," dodala novopečená maminka.

Podle policistů by tohle první setkání s policií mohlo chlapečkovi pomoct v budoucnu s výběrem povolání. "Přejeme mu hodně zdraví, což je to nejdůležitější. A ideálně, ať zůstane na naší straně barikády a možná se někdy potkáme ve sboru," vzkázal malému Louisovi druhý ze zasahujících policistů Roman Mičunovič.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.