Rozkvetlá Madeira: objevte lásku na tomto kouzelném ostrově

Toto malebné místo je oblíbené zejména pro své úchvatné přírodní scenérie, teplé klima a pohostinné obyvatele. V květnu, měsíci květin a romantiky, navíc na Madeiře vše rozkvétá a mnoho párů tak využívá tohoto období, aby zpečetily svou lásku zásnubami, začaly plánovat svatební cestu, obnovily svůj svatební slib nebo oslavily výročí svatby.

Květinový festival

V hlavním městě ostrova Funchal se od 2. do 26. května koná nezapomenutelný Festa da Flor neboli Festival květin. Tato slavnost nabízí pestré průvody, scény s několika tisíci květin a kouzelnou atmosférou, která oslavuje pestrost ostrovní flóry. Celým městem se line vůně květin a těžko najdete lepší období a místo na zásnuby, svatební cestu, oslavu výročí, obnovení manželského slibu nebo třeba jen na obyčejné projevy lásky partnerovi.

​S klidnými plážemi, dechberoucími západy slunce a romantickými hotely s výhledy na oceán je Madeira doslova jako stvořená pro oslavu vztahů. Ostrov je navíc oázou přírodní krásy a dobrodružství. S bohatou historií, autentickou lokální kuchyní, zajímavými tradicemi a fantastickými scénami nabízí návštěvníkům neopakovatelný zážitek. Hledáte ráj na zemi? Tady je a jmenuje se Madeira!

Toužíte po romantickém a neopakovatelném zážitku ve dvou? Níže pro vás máme několik tipů od Lenky Pátek, expertky na cestování, spoluzakladatelky a obchodní ředitelky CK Blue Style.

Romantický květinový obřad:

Navštivte magické tropické zahrady Jardim Tropical Monte Palace ve Funchalu. Jsou pozoruhodné svou rozmanitostí a krásou exotických rostlin z celého světa. Kupte si tady nebo na květinovém festivalu semena rostlin a zasaďte semínka lásky, která vám doma budou připomínat nezapomenutelné chvíle svatební cesty či zásnub.

Koupel ve vodopádech:

Projděte se po tradičních zavlažovacích kanálech, zvaných levády, které vám umožní objevit parádní výhledy na horské scenérie a smaragdová zelená údolí. Levada das 25 Fontes vás navíc dovede k několika nádherným vodopádům, kterým jistě neodoláte a vykoupete se v nich.

Projížďka na saních v květnu:

Navštivte úchvatné městečko Monte, kde potkáte lidi v místních krojích a můžete se svézt v obrovských proutěných koších posazených na dřevěné sanice až do Funchalu. Této jízdě neodolal ani Ernest Hemingway a srdce z ní radostí zaplesá každému dobrodruhovi.

Dění v centru na dosah:

Pokud svůj den raději trávíte na široké pláži a večer si užíváte ve víru města, doporučujeme vám ubytování v hotelu Pestana Ocean Bay, který je od centra vzdálený zhruba 6 km a kam vás pohodlně doveze místní autobus. A právě pláž, na které můžete ležet celý den, má pozvolný vstup do moře a je z části kamenitá, se pyšní Modrou vlajkou, jež se uděluje za čistotu a kvalitu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.