Mladý Američan postřílel část rodiny, šla po něm zásahová jednotka

Tragédie se začalo odvíjet před devátou ráno místního času (dvě odpoledne našeho) v městečku Falls Township v Pensylvánii, uvedla CNN.

Mladý muž, který je v poslední době bezdomovcem, vnikl do domu své rodiny a podle policie zastřelil nevlastní matku a 13letou sestru. Třem dalším lidem se před jeho řáděním povedlo schovat.

Střelec poté pokračoval do asi čtyři kilometry vzdáleného domu, kde zabil 25letou ženu, se kterou má dvě děti. Její matku zranil, když ji několikrát udeřil útočnou puškou. Dětem naštěstí neublížil.

Poté se vydal na parkoviště, kde se zbraní v ruce připravil o auto 44letého řidiče. Ten vyvázl bez zranění.

[chooze:article;value:544244]

​Útočník se pak v kradeném vozidle vydal do zhruba deset kilometrů vzdáleného Trentonu, hlavního města sousedního státu New Jersey.

Policisté pojali podezření, že vtrhnul do bytovky, kde vzal rukojmí a zabarikádoval se s nimi uvnitř. Objekt obklíčila zásahová jednotka, ale střelci se mezi tím podařilo zmizet.

O dva bloky dál ho objevila policejní hlídka, jak jde v klidu po ulici. Při zatčení se nijak nebránil. Zbraň u sebe už neměl, tu nyní strážci zákona hledají. Motiv šíleného činu zatím nezveřejnili.

Podezřelý skončil v cele a čeká na vydání do Pensylvánie. V minulosti se podle NBS News dostal do křížku s policií, ale kvůli drobnosti, která nenasvědčovala tomu, čeho je schopen.

Střelba na oslavách výhry Super Bowlu. Jeden člověk zemřel, osm je vážně zraněných (2/2024):tn

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.