Žeryk si prošel peklem. Milenci měli utýrat jezevčíka, hrozí jim šest let vězení

Nejen milovníky zvířat z Teplicka otřásla zpráva o zřejmě utýraném jezevčíkovi Žerykovi. "Jeho život skončil dřív, než vůbec pořádně začal. Nedožil se ani jednoho roku. Byli jste svědky toho, jak se k černému štěněti jeho majitelé Vladislav T. a Mercedes I. z Teplic chovali? Máte k případu jakékoli informace? Prosíme, nemlčte. Prosíme, ozvěte se nám nebo přímo policii," apeluje na veřejnost psí útulek z obce Žim.

Pejskaři v neděli dokonce organizují vzpomínkovou akci, o níž ve čtvrtek dopoledne projevilo zájem přes 500 lidí.

[chooze:article;value:573282]

​Kauzou se už zabývá také policie. "Tepličtí kriminalisté v tomto případu prověřují dvě osoby pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat. Policisté se zabývají všemi získanými poznatky z řad veřejnosti, avšak s ohledem na počátek prověřování nemůžeme sdělit žádné podrobnější informace," uvádí pro TN.cz policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Bývalým majitelům Žeryka může dokonce hrozit kriminál. "Díky novelizaci trestního zákoníku z roku 2020, kterou jsme prosadili, se v případě prokázáni viny již nejedná o přečin ale o zločin. A v případě teplického incidentu se může jednat dokonce o tu nejzávažnější formu, za kterou hrozí až šest let vězení," upozorňuje právník Robert Plicka z organizace Hlas zvířat.

Deník Blesk se odkazuje na nahrávky majitelů psa, které mají údajné týrání dokazovat. "Doufám, že chcípne brzo. On po mně vyjel, normálně jsem mu dal granáta, prostě bombu na držku," líčí muž v jednom záznamu. "Všude ch*ije, chová se jako zm*d, na něj musíš bejt tvrdej," má také zaznít v nahrávkách.

Redakce TN.cz telefonicky kontaktovala bývalé majitele Žeryka. Vladislav T. reagoval na otázky pouze sprostými nadávkami. Mercedes I. uvedla, že se k záležitosti vyjadřovat nebude. 

Otřesný případ týrání zvířat. Psy nechala jejich majitelka umřít v zavřeném bytě (9/8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.