Chystáte se na plavbu výletní lodí? Tohle nedělejte, budete toho litovat

Expert na plavby Will Sarson, produktový ředitel společnosti Riviera Travel, sbírá zkušenosti na výletních lodích už téměř deset let. A má tak přehled o tom, jakých chyb se turisté dopouští.

"Jednou z největších chyb, které běžně vídám, je to, že lidé si na plavbu balí příliš mnoho věcí, hlavně oblečení. Ale je to pochopitelné, protože některé plavby trvají i celé týdny," řekl pro britský Daily Express.

Tohoto prohřešku se prý dopouštějí zejména ti, kteří vyrazí na svoji první plavbu. Balení ale dělá problémy i těm, kteří jsou na výletních lodích jako doma. Podle Sarsona však většina cestujících svého rozhodnutí dříve nebo později lituje.

[chooze:article;value:567806]

Každá ze zastávek totiž nabízí různá lákadla a jedinečné suvenýry. Pokud tedy mají cestující kufry přeplněné už na začátku plavby, nemohou si potom dovolit dovézt si domů věci na památku.

"Je samozřejmě důležité vzít si s sebou to nejnutnější, ale opravdu nedoporučuji balit si celý šatník. Sbalte si jen své oblíbené oblečení a potom už využívejte vybavení na lodi," zdůraznil Sarson.

Na mnoha lodích si totiž cestující mohou své oblečení vyprat. Na palubě mají také podle webu Cruise k dispozici i nejrůznější obchůdky, kde si oblečení nebo toaletní potřeby mohou v případe nouze dokoupit.

Majitelé hausbótů si stěžují na bezohledné chování majitelů lodí. Podívejte se na reportáž TV Nova: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.