Řidič ve Varšavě najel do zastávky plné lidí. Dvě ženy zemřely, dítě bojuje o život

[chooze:gallery;value:37018]

Incident se odehrál kolem půl jedenácté dopoledne. "Řidič automobilu SangJong srazil v ulici Woronicza ženu na přechodu, která zraněním na místě podlehla. Následně narazil skupiny lidí na autobusové zastávce" uvedla varšavská policie na sociální síti X.

Přibližné místo nehody:

"Zranění lidé byli rozptýleni v okolí, někteří leželi i za přístřeškem," citoval web Onet.pl řidiče městské autobusové společnosti, která má sídlo hned vedle zastávky. Následně se pustili s viníkem nehody do ostré výměny názorů. "Po příjezdu policie a záchranky se ale situace dále nevyhrotila," uvedla jedna ze svědkyň.

[chooze:article;value:568677]

Zraněných bylo dalších devět lidí. Mezi nimi je i tříleté dítě, jehož stav je velmi vážný. "Mělo poškozenou čelist, obličejovou část lebky a dolní končetiny. Předali jsme jej lékařům, kteří bojují o jeho život," řekl pro TVN24 mluvčí záchranářů Piotr Owcarski.

"Do nemocnice byly převezeny také tři ženy se zraněním dolních končetin. Jedna z nich má zranění způsobená sklem, které se v důsledku nehody rozbilo. Část střepů uvízla v nohách pacientky. Celkem jsme hospitalizovali pět osob. Další pětašedesátiletá žena, která utrpěla vážná zranění, bohužel při převozu do nemocnice zemřela," doplnil Owcarski.

[chooze:article;value:569168]

Řidičem automobilu byl 45letý Polák. Podle informací policie byl střízlivý. Nehoda se stala v úseku, kde auta často zrychlují. Policisté proto provádějí kontrolu auta a sbírají stopy, aby zjistili, jakou rychlostí jelo. Muž je aktuálně ve vazbě.

Vážná nehoda na Českolipsku. Srazila se tři auta, řidič skončil v nemocnici (08/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.