Na Kyjev znovu padaly rakety. Ostřelování zabilo otce i jeho čtyřletého syna

V Kyjevě v noci na neděli opět zněly poplašné sirény. Rusko na hlavní město Ukrajiny udeřilo raketami, které zasáhly především vnější část Kyjeva Brovary. Jedná se převážně o obytnou zónu na východním okraji ukrajinské metropole.

Útok si vyžádal dvě oběti. Jedná se o 35letého muže a jeho syna, kterému byly teprve čtyři roky, píše portál The Guardian. Bytovku, ve které oběti žili, zasáhla raketa. Ta také vážně zranila tři další lidi, kteří se v domě nacházeli.

[chooze:article;value:568824]

​Ruské raketové útoky na Ukrajinu jsou v posledních týdnech čím dál intenzivnější. Celkem 14 životů si vyžádal páteční útok na Ukrajinou kontrolované město Kostiantynivka v Doněcké oblasti. Raketa tam zasáhla supermarket a kromě 14 mrtvých také vážně zranila 43 lidí, uvedla agentura Reuters.

Ukrajina na ruské ostřelování odpovídá útoky na Kursk. Podle portálu Kyiv Independent hlásí guvernér Kurské oblasti Alexej Smirnov útok, při kterém ukrajinská raketa v Kursku zranila 13 lidí. Dva z nich mají být ve vážném stavu.

Rusko také pokračuje v evakuaci Kurské oblasti, kterou Ukrajina na začátku týdne překvapivě napadla. Podle svých slov už evakuovalo 76 tisíc obyvatel z oblastí, které jsou ohrožené útokem. V celé oblasti i ve dvou sousedních platí také výjimečný stav.

Generál Šedivý: Vpád Ukrajinců do Ruska je riskantní. Hrozí, že bude hodně obětí (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.