Drama na fotbalovém hřišti. Chlapce zasáhl elektrický proud

Vážný incident se stal v obci Borinka nedaleko Bratislavy. Parta teenagerů tam na místním stadionu hrála fotbal. V jednu chvíli jim ale spadl míč do potoka. Když se ho 14letý chlapec snažil vytáhnout, dotkl se nešťastně elektrického vedení, informoval portál noviny.sk.

Podle leteckých záchranářů se chlapec po zásahu proudem začal topit, upřesnily topky.sk. "Letečtí záchranáři pro příletu okamžitě zahájili kardiopulmonální resuscitaci, ke které se připojila i lékařka leteckých záchranářů," uvedla záchranka na sociální síti.

[chooze:article;value:564921]

Záchranářům se podařilo obnovit u chlapce základní životní funkce. "Malý pacient byl v umělém spánku letecky transportovaný do dětské nemocnice," sdělila mluvčí záchrany Petra Klimešová. Jeho stav je vážný.

Policie v tomto případě začala trestní stíhání za ublížení na zdraví. Okolnosti případu stále vyšetřuje, uvedla bratislavská krajská policejní mluvčí Silvia Šimková.

Loni o Vánocích zemřela na Slovensku po zásahu elektrickým proudem tříletá holčička. V domě se zřejmě dotkla poškozeného kabelu elektrického vedení, řekla tehdy slovenská policie. Proud zasáhl také jejího otce, který ji zachytil, i její babičku. Dospělí vyvázli bez zranění.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.