Odstřihla pacientku od kyslíku. Ženu rušil zvuk plicního ventilátoru, tak ho vypnula

Velmi bezohledně se v úterý podle policie zachovala 72letá pacientka hospitalizovaná na klinice v německém Mannheimu. Ohrozila život 79leté seniorky. A to jen kvůli tomu, že chtěla mít na pokoji klid.

Starší z pacientek udržoval při životě plicní ventilátor. Hlasitý zvuk přístroje ale její sousedku obtěžoval natolik, že se ho rozhodla odpojit. Poprvé tak učinila okolo osmé hodiny večer, informoval portál Kronen Zeitung.

[chooze:article;value:469002]

​Nemocniční personál si naštěstí včas všiml, co mladší žena provedla, a životně důležitý přísun kyslíku seniorce opět zajistil. Zdravotníci následně 72letou pacientku důrazně upozornili, že své sousedce na lůžku nemůže přístroj vypínat, protože by ji tak mohla i zabít. Přesto si pacientka nedala říct. Navzdory varováním přístroj o pouhou hodinu později odpojila podruhé.

"V důsledku toho musela být 79letá pacientka resuscitována. Žena je nyní mimo ohrožení života, ale stále potřebuje intenzivní péči," upozornila tamní policie.

Zatímco starší žena skončila na jednotce intenzivní péče, její předchozí spolubydlící čelí trestnímu stíhání. Okresní soud na ženu vydal zatykač. Seniorka je podezřelá z pokusu o zabití a byla na ni uvalena vazba.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.