Situace v Jeseníku je zoufalá. Prioritou je teď záchrana životů, oznámili hasiči

Jedna z nejhorších povodňových situací je na Jesenicku. Celá oblast je prakticky odříznutá od světa. Záchranné složky se tam snaží ze všech sil evakuovat obyvatele v zatopených oblastech.

"Zachraňujeme obyvatele Jeseníku a okolních obcí podél toku Bělé s využitím vrtulníků. Tam, kde je to ještě možné, pomáháme hasičskými vozidly či na člunech. Celkově jsme již zachránili 168 lidí včetně malých dětí. Prioritou je nyní záchrana lidských životů," uvedli k záchranné operaci hasiči Olomouckého kraje.

[chooze:article;value:574019]

"Na Jesenicku stále probíhá společně s hasiči evakuace. Ve spolupráci s Armádou České republiky jsou nasazeny vrtulníky – policejní i vojenský. Pomáhají primárně se záchranou osob z nepřístupných oblastí a také zajišťují zásobování," dodali k zásahu policisté.

Samo město vyzývá občany, aby pokud možno nevycházeli ze svých domovů. "Důrazně apelujeme na to, abyste ani v této chvíli nevycházeli ven a nikam nejezdili. Situace zůstává i nadále kritická a může se během krátké chvíle změnit. Neriskujte zbytečně své životy," uvedla radnice na facebooku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.