Pošty před Vánoci nestíhají. Vyzvedávání balíčků se komplikuje

Fronty, dlouhé čekací doby a desítky naštvaných lidí. Tak to teď vypadá na pobočkách České pošty v různých částech hlavního města. Fronta až ven byla v úterý v Libni a ve švech praskala pošta i v pražských Dejvicích.

Fronta se tvořila na poště i v pražských Hlubočepích. Podobná situace je i v jiných krajích. Větší množství lidí je i na hlavní poště v Ostravě. Fronty se tvoří i na poštách v Karlovarském kraji. V létě tam uzavřeli 14 poboček. 

Na vině může být i chybějící personál. Česká pošta má aktuálně volných zhruba 500 pracovních míst. V létě přitom tisíce zaměstnanců propustila. 

[chooze:article;value:528521]

"Nárazově se fronty na poštách tvořit můžou. To se ale tvořily i před uzavřením těch 300 poboček," uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Na delší čekací doby si pravděpodobně budeme muset zvyknout. Pošťáci totiž budou zajišťovat více služeb. Na některých pobočkách si tak od Nového roku lidé budou moci vyřídit rodičovský příspěvek, přídavek na dítě nebo uzavřít pojištění.

"Česká pošta převezme od různých státních úřadů agendu, kterou bude schopna zajistit pro stát s nižšími náklady nebo s větším komfortem a dostupností pro občany," oznámil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Kompletní transformace České pošty má trvat do roku 2025. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.