Servírku na Sokolovsku zranila lahev na šlehačku. Vybuchla jí v ruce

U děsivého zranění na Sokolovsku zasahovali minulý víkend karlovarští záchranáři. V restauraci v Krajkové se při přípravě jídla zranila servírka. Mladé ženě v ruce explodovala velká lahev se šlehačkou.

Pro 25letou ženu vyjeli záchranáři. "Vyslali jsme tam dvě posádky včetně letecké záchranné služby. Žena utrpěla vážná poranění a museli jsme ji letecky transportovat do nemocnice v Plzni," uvedl mluvčí karlovarských záchranářů Radek Hes.

[chooze:article;value:568460]

​K případům, kdy explodují lahve se šlehačkou, dochází zřídka. Jsou však velmi nebezpečné. Lahve jsou podobně jako například u sprejů pod vysokým tlakem. Pokud je šlehačková lahev špatně vyrobená, může se utrhnout ústí lahve, která se tak rázem promění v bombu.

Případ ze Sokolovska rozhodně není prvním. V roce 2018 ženě z Hradce Králové při přípravě vánočního cukroví v ruce právě taková lahev vybuchla. Víčko s bombičkou tehdy vylétlo a 52letou ženu vážně poranilo na hlavě.

O tom, že podobné případy mohou skončit ještě hůř, svědčí incident z Francie. V roce 2017 tam přetlakovaná lahev na šlehačku při explozi zabila 33letou influencerku. Úlomky roztrhlé lahve ji tehdy zasáhly do hrudy a způsobily infarkt.

Rodina si dala na střechu solární panely. Dům kvůli nim vybuchl (6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.