Děsivá dovolená v Turecku. V polovině pobytu jsme utekli do Řecka, říká turistka

Poprvé a naposled. Těmito slovy ve zkratce zhodnotila pobyt v Turecku britská turistka. Tuto destinaci si za cíl dovolené zvolila proto, že tam ještě nebyla a zemi chtěla blíže poznat. To, co zažila, ale podle vlastního vyjádření nečekala, cituje ji deník Express.

Přestože ji doma mnoho známých od cesty odrazovalo, chtěla Turecko vyzkoušet na vlastní kůži. "Různé reklamy před odletem nás lákaly na vynikající turecké lahůdky a pro tuto zemi typické obchůdky s prvotřídním zbožím. Už jsem se nemohla dočkat," svěřila se.

[chooze:article;value:567789]

​První výlet si s kamarádkou naplánovaly do pobřežního města Marmaris. Tam zažily šok. "Město je rozdělené na dvě turistická centra a kontrast mezi nimi je víc než obrovský. Na jedné straně Marmarisu na turisty okamžitě dýchne luxus zdejších letovisek, kolem kterých se rozléhají pečlivě udržované pozemky. K tomu všemu nezbytně patří přepychový výhled na moře," líčila dále Britka.

Protipólem je druhá strana Marmarisu. "Dojem na první pohled příjemného letoviska kazily zchátralé vodní parky, množství nabídek na plavby s alkoholem ve stylu Pirátů z Karibiku a všudypřítomní muži oblečení v ženských šatech. Na tom by nebylo nic špatného, ale dovolenou u moře jsem si představovala jinak," nechala se slyšet.

"Jeden večer jsme se rozhodly dát si na pláži večeři v restauraci, která vypadala příjemně. Uprostřed jídla začala najednou hrát hlasitá hudba. Vrcholem bylo, když číšníci začali strhávat ze sebe svršky a tančit u našeho stolu. Nikdy jsem tak rychle do sebe jídlo nedostala," řekla rozhořčená turistka.

[chooze:article;value:569167]

​V tu chvíli padlo zásadní rozhodnutí  okamžitě Turecko opustit. "Vydržela jsem tam pouhé tři dny, pak jsem si zajistila lístek na trajekt a odjela na řecký ostrov Rhodos," uzavřela žena. Tam prý okamžitě pocítila příjemnou změnu. 

Bojkot Turecku nedávno slíbili i další britští turisté, někteří dokonce prohlásili, že zruší své dovolené v této středomořské zemi. Důvodem je nedávno schválený zákon. Ten totiž povoluje sběr a potenciální zabíjení milionů toulavých psů po celé zemi, napsal Daily Mail. Několik Britů proto vyzvalo uživatele sociálních sítí, aby zákon odsoudili a cestu do destinace si rozmysleli.

Lastury i hadi nebo kly. Suvenýry z dovolené vás mohou dostat do problémů:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.