Brutální útok na oblíbené pláži: Rodiče s šokovanými dětmi utíkali pryč

Neobvyklý incident se stal v pondělí na pláži Los Abrigos Beach na ostrově Tenerife, píše web Canarian Weekly. Na sociálních sítích následně začalo kolovat video, na kterém muž neúnavně mlátí jiného něčím, co vypadá jako tyč od slunečníku.

Oběť na videu klopýtá po kamenech směrem k vodě, padá na zem a snaží se zvedat. Útočník ale pokračuje a několikrát muže udeří i do hlavy. Jelikož k útoku došlo za bílého dne, na pláži byli další lidé a také několik dětí, se kterými jejich rodiče utíkali pryč.

Útočníkem má být podle španělských médií přibližně 30letý Nizozemec a napadeným 48letý Rakušan. "Kdyby měl železnou tyč nebo nějaký klacek, tak by ho zabil," svěřil se jeden z otřesených svědků španělským médiím.

[chooze:article;value:565865]

Očití svědci následně potvrdili, že k útoku došlo poté, co se Rakušan pokusil ukrást Nizozemci peněženku, píše web NationalWorld. Tamní policie ale uvedla, že to jako motiv nevyšetřuje, a vzkázala, že došlo k zadržení.

Ani jeden z mužů prý není turista a podle tamních obyvatel mají oba dlouhodobé problémy se zákonem. "Nemají stálé bydliště, žijí v jeskyních a mají problém fungovat ve společnosti," potvrdil policejní zdroj.

Na Kanárech se v dubnu protestovalo proti extrémnímu turismu. Podívejte se na reportáž TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.