V Malé Fatře napadl medvěd sourozence. Muže kousl do nohy, skončil v nemocnici

V obci Turany v Malé Fatře útočila ve středu v podvečer medvědice. Incident se stal na turistickém chodníku, který vede na chatu pod Chlebem, informoval web Noviny.sk. Šelma, kterou doprovázela i tři mláďata, napadla dva cyklisty bratra a sestru.

Zvíře muže poškrábalo a kouslo do nohy. "Po 18. hodině vyslalo operační středisko záchranářů na ohlášené místo sanitku. Zraněného turistu záchranáři po prvním ošetření převezli s otevřenými ranami na noze do Univerzitní nemocnice v Martině," sdělil portálu Richard Bolješik ze záchranné služby.

[chooze:article;value:565692]

​V letošním roce nejde na Slovensku o první útok medvěda na člověka. Například v květnu v obci Selce v okrese Banská Bystrica napadl medvěd houbaře. Muž utrpěl zranění na hlavě a rukou, přesto seběhl k nedalekým skokanským můstkům, kde ho našel kamarád. Na výskyt medvěda minulý týden upozornila slovenská média, ten se podle nich opakovaně objevuje v turistické oblasti Pribylina. 

Na Slovensku letos došlo už k řadě útoků medvědů na lidi. Někteří vyvázli se zraněními, jiní přišli o život. Od poloviny července proto funguje speciální linka pro hlášení nebezpečí v souvislosti s medvědy, informoval portál tvnoviny.sk.

S medvědy má problém i Polsko. Muž na konci června natočil, jak se pohybují mezi turisty: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.