Komplikace při letech do Turecka. Čtyři dopravci vydali varování

Pokud jste fanouškem digitálního prostředí a všechno důležité máte jednoduše "v mobilu", měli byste zbystřit. Ne vždycky se vám to totiž může vyplatit. A to hlavně v případě, stahujete-li si do mobilu i palubní lístky.

Právě před digitální podobou letenek varují společnosti Ryanair, Jet2, easyJet a TUI, píše deník Mirror. Pokud si cestující palubní vstupenku nevytiskne na papír, může se stát, že se s vysněnou dovolenou rozloučí.

[chooze:article;value:565535]

Důvodů je hned několik. Tím hlavním je ale to, že ještě stále existují destinace, kde digitální letenky nevidí rádi. Jednou z nich je například Turecko. Palubní vstupenky v mobilu nemusí přijmout také v Albánii nebo v Maroku.

"Dáváme přednost papírovým palubním lístkům, protože je to jednodušší a má to méně starostí," řekla pro cestovatelský portál Travel Leisure Sue Fogwellová, bývalá letuška s 22letou praxí. Dopravci tak chtějí předejít komplikacím, jako je třeba vybití telefonu nebo otáčení displeje, které zdrží nastupování.

S tištěnými letenkami se tohle nestane. I ty ale mají několik nástrah. Raději se vyhněte oboustrannému tisku, mějte letenku vytištěnou na papír o velikosti A4 a po letu ji nezapomeňte skartovat. Mnohdy jsou na ní totiž uvedené citlivé informace, jejichž únik by vám mohl pořádně zavařit.

Horor při návratu z Turecka. Oznámili nám, že děti nesmí do letadla, říká Češka:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.