Hrůza v Chorvatsku. V Záhřebu vytekla kanalizace, silný zápach se line okolím

Obyvatele Záhřebu trápí nesnesitelný zápach, který se line částí Gajnice. Na vině je prý město, které nedokončilo rekonstrukci kanalizace. Podle informací deníku Dnevnik problém vznikl kvůli majetkoprávním vztahům s vlastníkem jedné parcely.

Kromě něj ale situace ovlivňuje i další. Místní si tak stěžují, že jim odporný smrad ovlivňuje zdraví a snižuje kvalitu života. Problém s kanalizací tam podle deníku Zagreb Info sice trvá už dva roky, po vydatných deštích, které se oblastí přednedávnem prohnaly, je ale situace horší.

[chooze:article;value:564985]

​Paní Martině splašky dokonce zatopily garáž. "Když prší, všude plavou i papíry a doslova výkaly," popsala. "V letních měsících, kdy se nemůžeme dočkat, až klesne teplota a my budeme moct vyvětrat, větrat nemůžeme, protože bychom dýchali výkaly," doplnila ji další obyvatelka.

"Všem to ztěžuje život, hlavně lidem s malými dětmi. Jsou to prostě pachy, které se nedají vydržet. Když přijdete večer domů a je dusno, chcete otevřít okno. Smrad, který se dostane dovnitř, je ale nepřijatelný," dodala Ivana, která také v Záhřebu žije.

Frustrovaní obyvatelé tak neustále píšou stížnosti. Problém se ale zatím nepodařilo vyřešit. Uvažují proto, že na město podají žalobu pro nedbalost. Tamní úřady se ale prý snaží situaci zlepšit.

Chorvatskem se na začátku července prohnala silná bouře. Tisíce lidí skončily bez elektřiny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.