V teplácích a bez kartáčku, pláče Češka v Řecku. Nové věci ji už stály tisíce

V teplácích a bez kartáčku – tak by se dal shrnout dosavadní zážitek paní Valentiny z Prahy, která společně se svým přítelem vyrazila na dovolenou do Řecka. Když ale na ostrov Rhodos doletěli, čekala je nemilá zpráva.

"Po vystoupení z letadla jsme klasicky čekali u výdejních zavazadel. Na páse se však dlouho žádná neobjevovala. Po chvíli z informační tabule zmizel i nápis Praha a začala panika. Všichni se začali hrnout k reklamačnímu okénku, kde ale byly jenom dvě pracovnice. Vznikl tam hrozný chaos, kdy nikdo nevěděl, co se děje," popsala pro TN.cz ve čtvrtek odpoledne.

Lidem začalo postupně docházet, že zmínky o tom, že pražské letiště nestíhá odbavovat, budou pravdivé. Atmosféra houstla a jediné, co prý v tu chvíli mohli udělat, bylo vyplnit reklamační formulář. Bez dalších informací i bez kufrů tak odjeli na hotel.

[chooze:article;value:563115]

​Situace se ale nezlepšila ani po třech dnech. "Přiletěli jsme v úterý odpoledne a kufry stále nemáme," dodala Valentina. "To ale znamená, že nemáme vůbec nic. Přijedete do hotelu a s sebou máte jenom pantofle a to, v čem jsme přiletěli," dodala.

V Praze jim tak zůstaly nejen zubní kartáčky, ale třeba i plavky. A nákup základních věcí, který museli podniknout v dané oblasti, je nevyšel zrovna levně. "Museli jsme si koupit alespoň něco na převlečení, plavky a základní hygienické potřeby. Už nás to stálo šest tisíc korun, a to jsme kupovali naprosté minimum" postěžovala si.

[chooze:article;value:563230]

​Místo romantické dovolené a odpočinku tak Valentinou cloumá vztek a strach zároveň. "Celkově vám to zkazí pocit z celé dovolené. Místo odpočinku běháte po ostrově a sháníte potřebné věci, tričko, kartáček na zuby. Další věc je, že máte o věci strach," popsala.

Nejhorší na celé situaci je prý to, že nikdo přesně neví, co bude dál. "Nikdo s námi nekomunikuje. Ani letiště. Na tísňovou linku nemáte šanci se dovolat, a když se konečně dovoláte, řeknou vám, ať prostě čekáte, že víc informací nemají. A tak sedíme a čekáme," uzavřela zoufalá Valentina. Na tuhle dovolenou zřejmě jen tak nezapomene.

Kromě problémy s kufry trápí pražské letiště i zpožděné lety:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.