Leasing České spořitelny přispěje sirotkům po dopravních nehodách 100 000 korun ročně

Podle statistik Police České republiky došlo na českých silnicích za prvních pět měsíců letošního roku k více než 36 tisícům dopravních nehod, při kterých přišlo o život na 166 lidí. Nejčastěji je na vině nesprávný způsob jízdy (70,5 %), který mohl za 71 úmrtí. Nepřiměřená rychlost sice způsobuje „jen“ 14,7 % nehod, ale zahynulo kvůli tomu na 54 lidí. „I když počet dopravních nehod poslední roky neroste a poslední dobou dokonce mírně klesá, stále při nich vyhasíná zbytečně mnoho lidských životů. Často jde o rodiče dětí, o které se pak musí postarat prarodiče nebo jiní příbuzní, pro které to je mimo jiné i velká finanční zátěž. Mezi účastníky nehod bývají také děti, které sice nehodu přežijí, ale bojují pak z trvalými následky, jež se neobejdou bez dlouhého a nákladného léčení,“ vysvětluje Karolína Topolová, předsedkyně správní rady Dětské dopravní nadace a zároveň společná generální ředitelka a předsedkyně představenstva skupiny AURES Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna. „Jako maminka desetileté holčičky i ředitelka společnosti, která ročně prodá na 100 000 automobilů, považuji za povinnost pomáhat dětem obětí dopravních nehod,“ doplňuje Topolová.

Dětská dopravní nadace nově spojila síly s Leasingem České spořitelny, který přispěje ročně 100 000 Kč na sirotky a děti postižené dopravními nehodami a stane se tak jedním z největších dárců Nadace. „S odvrácenou stranou radosti z jízdy na našich silnicích se bohužel občas setkáváme všichni. Okamžiky špatné souhry náhod nelze bohužel vrátit zpět. Finanční pomoc alespoň umožní lépe zdolat následné překážky dětem, jejichž život se ve vteřině změnil. Jsme hrdí, že můžeme k pomoci přispět naším partnerstvím s nadací,“ upřesňuje spolupráci Petr Vacek, předseda představenstva Leasingu České spořitelny.

Cílem Dětské dopravní nadace je zejména finančně pomáhat dětem, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách a také těm dětem, které mají v důsledku dopravní nehody trvalé zdravotní následky. Pomoci Nadace již využily stovky dětí a některé z nich tak od DDN získaly až půl milionu korun, díky kterým mohly vystudovat a stát se úspěšnými lidmi. Za téměř třicet let své existence Nadace pomohla částkou větší než 16 milionů korun. Výše ročního příspěvku činí 35 000 Kč pro vysokoškoláky sirotky, 17 500 Kč pro vysokoškoláky polosirotky, 25 000 Kč pro ostatní sirotky od mateřských škol až po vyšší odborné školy a 12 500 Kč pro polosirotky ve stejných vzdělávacích zařízeních. Děti mohou také využít možnosti studovat bezplatně na soukromé vysoké škole CEVRO Institut nebo získat přednostně zaměstnání u největšího prodejce ojetých aut AURES Holdings.

Každý z nás se kdykoliv může stát účastníkem dopravní nehody, a to i bez vlastního zavinění. Každý z nás má tedy vlastně docela blízko k tomuto problému a snad každý z nás může přispět dětem, které se náhle ocitly bez rodičů, bez zázemí domova, bez pohlazení. Pomoci můžete i vy například i tím, že nám přes webový formulář sdělíte konkrétní jména těch, kterým bychom měli pomoci, nebo je odkážete na www.detskadopravninadace.cz. Pomoci můžete i prostřednictvím finančního daru v jakékoliv výši na číslo účtu nadace 168700844/0300.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.