Zemřela herečka Simona Postlerová (†59). Bezvládnou ji našli v bytě

S informací o smrti herečky přišel deník Blesk. Postlerovou měli najít v neděli v jejím bytě na Vinohradech. "Na uvedené adrese jsme zasahovali u přirozeného úmrtí ženy, nejednalo se o smrt s cizím zaviněním," potvrdil mluvčí pražských policistů Richard Hrdina.

O úmrtí informoval i Nadační fond Dvojka srdcem. "S hlubokým zármutkem jsme přijali zprávu, že nás dnes v noci navždy opustila divadelní, filmová a dabingová herečka a také od samého začátku patronka našeho nadačního fondu Simona Postlerová. Čest její památce a upřímnou soustrast pozůstalým. Nikdy nezapomeneme," napsal na sociální síti Facebook.

[chooze:article;value:554052]

​Simona Postlerová se narodila v roce 1964 v Plzni. Její rodiče pocházeli z filmové branže, a proto se i ona chtěla už od dětství stát herečkou. Sen si začala plnit studiem na DAMU, už během studia hostovala v Národním divadle. Od roku 1992 působila v Divadle na Vinohradech.

Diváky si ale získala zejména několika nezapomenutelnými rolemi. Zahrála si například v Ordinaci v růžové zahradě a nadabovala hlavní postavu kultovního seriálu Gilmorova děvčata. Mnozí si ji pamatují také z filmu Probudím se včera či Tancuj, Matyldo. 

Poslední roky ji ale trápily zdravotní problémy. "Měla jsem docela těžký postcovidový syndrom, trvalo to asi měsíc a půl, a měla jsem i zápal plic," svěřila se Blesku zhruba před rokem. V roce 2016 podlehl její manžel Zdeněk Hrášek rakovině. Vychovávala dceru Janu Magdalénu a syna Damiána. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.