Německého europoslance napadl 17letý mladík. Na policii přišel s maminkou

Německo řeší brutální napadení lídra německé sociální demokracie pro volby do Evropského parlamentu Matthiase Eckeho. K němu se podle deníku Bild v neděli přiznal 17letý mladík. Nezletilý Quentin, Němec z Drážďan, měl na policejní stanici dorazit v doprovodu své matky.

Podle deníku má mladík na policii absolvovat výslech od příslušníků policejního protiteroristického a extremistického centra. Poté jej pravděpodobně čeká návrat domů. Vzhledem k tomu, že se přihlásil dobrovolně, jej totiž policisté nejspíš na stanici držet nebudou.

[chooze:article;value:551358]

To už ale nemusí platit pro další násilníky. Jednačtyřicetiletého europoslance totiž v pátek při vylepování plakátů napadlo podle Deutsche Welle hned několik útočníků. Měli to být údajně až čtyři mladíci ve věku do 20 let. Při útoku pěstmi a kopanci jej měli častovat homofobními nadávkami.

Ecke po útoku skončil s několika zraněními v nemocnici, kde musel podstoupit i operaci. Německý kancléř a Eckeho spolustraník Olaf Scholz útok odsoudil. "Takové incidenty jsou hrozbou pro demokracii," nechal se slyšet.

Německá ministryně vnitra se sešla s Rakušanem. Řešili boj s kyberútoky na klíčové instituce:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.