Sám jako kůl v plotě. Harryho v Británii nepodpoří nikdo z rodiny

Devětatřicetiletý vévoda ze Sussexu přiletí do Británie už příští týden, a to v rámci desátého výročí Invictus Games. Slavnostní ceremoniál se v londýnské katedrále sv. Pavla uskuteční ve středu 8. května a princ by na něm měl vystoupit s projevem. Podle britského deníku Daily Mail se však neočekává, že by Harryho přišla do londýnské katedrály sv. Pavla podpořit královská rodina. 

Ani Buckinghamský palác, ani kancelář manželů ze Sussexu zatím nepotvrdily ani to, zda se Harry s rodinou uvidí alespoň v soukromí. Jedná se přitom o jeho první návštěvu rodné země od té doby, co jeho švagrové princezně Kate byla diagnostikovaná rakovina. Zda Harry Kate a Williama navštíví, tak zatím zůstává otázkou. Jasné není to, jestli se setká alespoň se svým otcem. 

Očekává se však, že Harry nebude ubytovaný v některé z královských rezidencí, ale zůstane v hotelu. Tam byl ubytovaný i během své poslední únorové návštěvy, když přispěchal navštívit svého nemocného otce. "Je zvláštní, že nebydlí v žádné královské rezidenci, protože když vyrůstal, měl pokoje v Clarence House a v Highgrove," řekl tehdy deníku New York Post Grant Harrold, bývalý zaměstnanec krále Karla.

[chooze:article;value:553047]

Prince přitom do Británie údajně nedoprovodí ani jeho manželka Meghan. Ta sice byla na seznamu pozvaných hostů a o její účasti se dlouho spekulovalo, mluvčí ale její účast nepotvrdil. Je proto velmi pravděpodobné, že do Británie skutečně s Harrym nedorazí.

Podle webu Express se ale Harry a Meghan chystají v květnu na společnou návštěvu Nigérie. Tamní ministerstvo obrany už jejich návštěvu oficiálně potvrdilo a vyjádřilo své nadšení. Během svého pobytu by se manželé měli setkat se zaměstnanci ministerstva a také by se měli zapojit do různých kulturních aktivit.

Nigerijský ministr obrany Mohammed Badaru Abubakar dokonce projevil zájem o to, aby se v budoucnu v Nigérii uspořádal některý z dalších ročníků Invictus Games. "Návštěva má upevnit pozici Nigérie na hrách a umožnit pořádání akce v následujících letech," oznámil.

Reakce Harryho a Meghan naštvala fanoušky. Tohle si Kate nezaslouží:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.