Smutný konec slavného příběhu: Dívenku zachránili z dělohy mrtvé matky, teď zemřela

Nedonošená Sabreen přišla na svět v neděli velmi dramatickým způsobem. Izraelský útok na město Rafáh na jihu Pásma Gazy zabil její matku, která byla v 30. týdnu těhotenství, otce i tříletou sestru. Doktorům se ale podařilo jí císařským řezem porodit i tak, píše BBC.

Zprvu bezvládné a neživé novorozeně se lékaři více než dvě minuty snažili oživit pumpováním vzduchu do úst a poklepáváním na hrudník. Nakonec se jim to podařilo. Následně jí umístili do inkubátoru, u kterého jí v pondělí navštívili babička a strýc.

[chooze:article;value:552552]

"Nevím, jestli máme být šťastní, že ožila, nebo smutní," řekl její 25letý strýc Rami Joudeh podle NBC News. Radost z příchodu Sabreen mu kazil fakt, že zemřeli jeho bratr a švagrová, kterým bylo pouhých 29 a 27 let.

"Jsi moje duše, moje srdce. Jsi mé srdce, dítě," uvedla její babička. "Jsi moje milovaná. Ať nám bůh žehná, je v mém srdci," dodala.

[chooze:article;value:551547]

Navzdory snaze lékařů ale příběh, který oběhl celý svět, šťastně neskončil. Ve čtvrtek, po necelém týdnu života, Sabreen zemřela. Její plíce totiž podle doktorů nebyly schopné dostatečně přijímat kyslík.

Děvčátko patří mezi bezmála dvě desítky dětí, které zahynuly po dvou náletech na Rafáh o minulém víkendu. Od loňského 7. října si konflikt podle Al Džazíry v Gaze vyžádal už přes 34 tisíc obětí.

Sabreen lékaři po narození umístili do inkubátoru:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.