Psaní od srdce opět potěší seniory po celé republice. Zapojit se můžete i vy

Psaní od srdce je projekt TV Nova a Diakonie Českobratrské církve evangelické (ČCE). Jeho cílem je propojit lidi napříč generacemi a udělat radost seniorům, kteří se často cítí sami.

"Projekt Psaní od srdce úspěšně odstartoval v loňském roce a přinesl radost ze čtení dopisů více než čtyřem tisícům seniorů a seniorek. Letos máme zatím poptávku po dopisech pro 7 500 seniorů ve 180 domovech po celé republice i v domácnostech, kde o ně pečují terénní sociální služby," říká Ondřej Hladík, manažer projektu v Diakonii ČCE.

[chooze:article;value:549063]

Zájemci se mohou k psaní dopisů přihlásit na www.psaniodsrdce.cz a poslat "své" seniorce či seniorovi rukou psaný dopis. Psaní následně doručí pečovatelky. 

Pisatel by měl v dopise napsat své jméno, odkud pochází a jak se mu daří. V oblibě jsou i dětské dopisy. Níže se můžete podívat, jak by mohl takový dopis vypadat:

V loňském roce se zapojilo 3 480 lidí a v několika případech se stalo, že mezi seniorem a pisatelem dopisu vzniklo přátelské pouto a v psaní dopisů pokračovali. Pořadatelé akce doufají, že se letos zapojí přes 6 000 pisatelů.​

"Těší nás, že projekt Psaní od srdce už přinesl pomocí jednorázového i dlouhodobého dopisování tolik radosti. Pozorujeme velký zájem nejen herců, moderátorů a kolegů v TV Nova, ale i široké veřejnosti, která se v loňském prvním ročníku zapojila nad naše očekávání," uvedla Anna Ševerová, CSR manažerka TV Nova.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.