Lázeňská města se připravují na sezónu. Vary ji zahájí bohatým programem

Květen je měsíc, kdy tradičně ožívají kolonády, parky a ulice lázeňských měst. Začíná totiž lázeňská sezóna. Například Karlovy Vary vstoupí do své už 667. lázeňské sezóny o víkendu od 3. do 5. května. A stejně jako mnoho dalších lázeňských měst připravují bohatý doprovodný program.

"Ten program je od pátku do neděle v podstatě po celý den. Pro děti jsme speciálně připravili dětské tvořivé dílny u Alžbětiných lázní, kde se bude odehrávat i jarmark se spoustou dobrého jídla a pití," uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

[chooze:article;value:512273]

Nouze ale nebude ani o oblíbené každoroční tradice. "Například průvod družiny Karla IV., tedy zakladatele města, nebo svěcení pramenů. Ale přidali jsme i několik novinek. Například módní přehlídku Beaty Rajské na Sadové kolonádě a v jejím okolí. Nebo mistrovství v míchání nealkoholických drinků," doplnila Kyselá.

Třeba Lázně Bělohrad zahájí sezónu až v sobotu 25. května. Na hlavním pódiu v areálu minigolfu budou žehnat přírodním léčivým pramenům. Kromě toho chystají například celodenní animační program pro děti nebo doprovodné sportovní aktivity. Většina měst plánuje také hudební program.

"Připravujeme řadu koncertů na všemožných místech, hlavně u hlavní pošty v Karlových Varech. Vystoupí například zpěvačka Lenny, skupina Poetika nebo Petr Bende s karlovarským symfonickým orchestrem," uzavřela Kyselá.

V prostorách mariánskolázeňské kolonády a jejího blízkého okolí zase chystají slavnostní průvod v historických kostýmech, řemeslný a farmářský jarmark, setkání s několika významnými historickými návštěvníky města nebo také světelnou a laserovou show.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.