Vrcholí čas na doručení vánočních dárků. Dopravci denně odbaví stovky tisíc balíků

Do Vánoc zbývá už jen pár dní a přepravní společnosti mají napilno. Vypravují jednu dodávku za druhou. Pro doručovatele jde o jeden z nejrušnějších týdnů v roce. "Pro letošní rok jsme přijali přes 1 000 brigádníků čistě jenom pro vánoční sezonu. Jsou to zejména pozice řidičů a skladníků na depech," uvedla mluvčí Zásilkovny Tereza Vyhnanovská.

Na vánoční nápor se připravila i Česká pošta. Zaměstnala 700 brigádníků, a to zejména na pozice v logistickém sektoru. "My máme skvělý tým lidí, takže to zvládáme krásně. Všechno zvládneme vyexpedovat hned ten den, nezůstávají nám tady žádné zbytky. Takže u nás všechno v pořádku," uvedla koordinátorka směny depa České pošty v Karlových Varech Kristýna Poštová.

[chooze:article;value:532129]

Každoročním strašákem pro mnohé z nás je, jestli dárky objednané po internetu na poslední chvíli stihnou dorazit pod stromeček včas. "My budeme doručovat do Štědrého dne. Ten doporučený den, kdy naposledy předat zásilku do přepravy, je středa 20. prosince," sdělil mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Totéž platí pro balíky doručované Zásilkovnou a DPD. "Radost z Vánoc jsme schopni v 98 % případů zajistit, pokud bude odesílatel balík expedovat do čtvrtka 21. prosince," informoval ředitel marketingu PPL Milan Loidl.

Jen Česká pošta přepravila za předpandemický rok 2019 celkem 41 milionů balíků. Rok poté už 52 milionů. Rekordní počet zásilek evidují i ostatní dopravci. "Už dnes víme, že ten počet přepravených kusů balíků bude na stejné úrovni jako loni, to znamená kolem 56 milionů," doplnil Vitík.

"My teď každý den máme v přepravě kolem 600 tisíc balíků, je to vyšší číslo než loni. Máme hodně balíků na doručení na výdejní místa nebo do boxů," nastínil ředitel DPD Miloš Malaník.

[chooze:article;value:529648]

"Pondělí bylo rekordním dnem pro celou skupinu, kdy jsme za jeden den zpracovali 880 tisíc zásilek. A oproti standardu mluvíme o navýšení asi o 90 %," uzavřela Vyhnanovská. Opozdilci, kteří už nestihli objednat dárky na e-shopech, se nyní pravděpodobně přesunou do nákupních center.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.