Opilá agresivní žena způsobila nouzové přistání letadla. Soud ji poslal za mříže

Letadlo mířící z Belfastu do turecké Antalye muselo loni 6. září nouzově přistát. Posádka totiž nezvládala opilou Heather Anne McCarrollovou, která ostatní hrubě urážela a fyzicky napadala. Kromě toho podle deníku Mirror rozbila záchod a křičela do interkomu.

Teď stanula před soudem. Soudce Broderick ji za tyto činy poslal na čtyři měsíce do vězení. "Musím říci, že toto je pravděpodobně nejhorší forma chování, s jakou jsem se setkal. Není bohužel neobvyklé, že cestující požívají nadměrné množství alkoholu a narušují let, ale toto chování je zcela na jiné úrovni," řekl. Kromě vězení dostala také pokutu ve výši 300 liber (téměř 8,5 tisíce korun).

Soudce se podle webu Daily Mail rozhodl z případu McCarrollové udělat odstrašující příklad pro ostatní, kteří by se v letadle chovali podobně. Důvodem je, že podobných incidentů přibývá. Žena zaplatila kauci a je stíhána na svobodě. O jejím definitivním trestu se rozhodne v listopadu.

[chooze:article;value:526822]

Zaměstnanci společnosti Jet2 ženě kvůli jejímu chování nepodávali další alkohol. Ani to jí v dalším popíjení nezabránilo. "Palubní personál upozornil kapitána, který vyhlásil stav nouze, aby se pokusil s letadlem co nejdříve přistát," řekl jeden z právníků u soudu.

Žena pracovala jako sociální pracovnice, po konfliktu v letadle ji ale zaměstnavatel suspendoval, a dokonce hrozí, že ji z práce vyhodí. Advokát McCarrollové u soudu řekl, že jeho klientka se za své chování stydí.

Nouzové přistání na poli. Uprostřed Sibiře muselo zastavit letadlo plné lidí (9/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.