Závažný zlom v Putinově zdraví. Přistoupil k radikální změně

Středeční setkání Vladimira Putina a nejvyššího čínského diplomata v Petrohradě se točilo hlavně okolo diskuzí o čínsko-ruských vztazích a dohodách o bezpečnostní politice. Po setkání, kde se choval prezident výjimečně přátelsky, se také oba politici domluvili na tom, že Putin v říjnu navštíví Peking. 

Právě změny stylu jeho jednání si všímají diváci z celého světa.​ V posledních dvou letech se totiž pravidelně objevují zprávy o tom, že ruský prezident trpí vážným onemocněním a jeho paranoidní chování pramení i z chorobného strachu před jakoukoliv nákazou. Při setkáních si ode všech držel velkou vzdálenost a terčem vtipů se staly i velice dlouhé stoly, které ho od jeho hostů od roku 2020 začaly oddělovat. 

[chooze:article;value:523218]

O úzkosti především z nákazy covidem vypovědělo i několik bývalých členů jeho ochranky. "Odřízl se od okolního světa všemi možnými bariérami. Patologicky se bojí o život," řekl po útěku z Ruska bývalý kapitán jeho ochranky Gleb Karakulov v rozhovoru pro organizaci Dossier Center. Podle něj je v kontaktu pouze s úzkou skupinou lidí a striktně se ode všech izoluje. 

Kvůli patrné změně v chování se stále častěji spekuluje o Putinově zdraví. Například telegramový kanál Generál SVR, který o sobě tvrdí, že má informace od vysokých představitelů Kremlu, před nedávnem například šířil informaci o tom, že ruský vládce musí docházet na chemoterapie kvůli rakovině štítné žlázy.

Pokud už se při mezinárodních setkáních tolik neizoluje a druží se, nabízí se vysvětlení, že už léčbu dokončil a přestal se nákazy obávat. Jak odhaduje web Mirror, ve hře je také rapidní zhoršení jeho zdraví, kvůli čemuž je mu už případná nákaza stále víc lhostejná. 

[chooze:article;value:522262]

​​V Rusku se často spekuluje také o tom, že by za sebe mohl na důležitá setkání Putin posílat dvojníka. Naposledy v srpnu na to upozornil Američan ukrajinského původu Igor Suško z neziskové organizace Wind of Change. Ten si všiml toho, že se chová obzvlášť zvláštně a při projevu dělá pohyby a grimasy, které nejsou u ruského diktátora běžné.

Hluboké přátelství diktátorů. Putin s Kimem si vyměnili pušky (09/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.