Soud poslal do vazby muže podezřelého ze znásilnění dívky. Ukrajinská ambasáda čin odsoudila

Život si pravděpodobně patnáctiletá znásilněná dívka v Plzni zachránila předstíráním vlastní smrti. Pachatel, se kterým se už delší dobu znala, ji po pohlavním zneužití pořezal, polil benzínem, zabalil do igelitového pytle a hodil ze srázu.

[chooze:article;value:517424]

​Dívka ale později zvládla dojít ke své kamarádce, která jí zavolala záchranku. Zatímco se dostala do péče lékařů, začalo rozsáhlé policejní vyšetřování se zajišťováním stop na místě činu.

"Do pár hodin jsme podezřelého zadrželi a obvinili z vraždy a znásilnění," uvádí Policie ČR na sociální síti X. V pátek odpoledne, jak potvrdila policejní mluvčí Michaela Raindlová, poslal soud obviněného do vazby. 

Přestože Policie ČR pouze uvedla, že pravděpodobným pachatelem byl cizinec, lítost nad tím, co se stalo, vyjádřilo na svém facebooku velvyslanectví Ukrajiny v Praze.

"Velvyslanectví Ukrajiny v České republice je znepokojeno událostmi, ke kterým došlo v Plzni, odsuzuje takové jednání a vyjadřuje upřímný soucit oběti. Viník musí být potrestán za svůj čin a to v souladu s platnými právními předpisy České republiky," napsala ambasáda na facebooku.

Napadená předstírala svoji smrt. Zachránila si tak život:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.