Turisty vytočil účet za jídlo v Itálii. Museli připlácet i za rozpůlení toastu

Rozhořčený turista sdílel svou zkušenost na cestovatelském portálu TripAdvisor, informoval Daily Mail. Dotyčný navíc přiložil také účtenku. Ta je z 18. června letošního roku a zahrnuje mimo jiné službu "Diviso a meta", což v překladu znamená "Rozděleno na polovinu".

Bar Pace, který se nachází ve vesnici Gera Lario, si totiž za rozpůlení toastu naúčtoval dvě eura navíc jako příplatek. "Byli jsme dva a požádali jsme o opečený toast, který jsme si chtěli dát napůl. Musíme za to proto zaplatit? Neuvěřitelné, ale pravdivé," postěžoval si zákazník s tím, že procestoval už celý svět, ale s ničím podobným se dosud nesetkal.

[chooze:article;value:516545]

Manželé, kteří podnik vlastní, jsou ale přesvědčeni, že se ničeho špatného nedopustili, a nelitují toho. "Nebyl to jednoduchý toast, byly tam i smažené brambory. Chvíli nám trvalo, než jsme ho rozpůlili," popsala pro portál la Repubblica majitelka.

Daleko více ji a jejího muže ale mrzí, že dotyčný člověk účet zaplatil bez jakéhokoliv problému, odešel a neřešil situaci hned na místě. "Vysvětlili bychom mu, že za každou další službu se musí platit. Museli jsme použít dva talíře, čímž se čas na mytí zdvojnásobil, a dvě prostírání," doplnila majitelka.

Jak upozornil portál The Messenger, nyní to ale vypadá, že byla recenze odstraněna, a TripAdvisor navíc umístil u Baru Pace speciální zprávu. "Vzhledem k nedávné události, která přitáhla pozornost médií a způsobila záplavu recenzí, které nebyly z první ruky, jsme dočasně pozastavili publikování zkušeností," stojí v ní.

Čechům se nechce vařit a stále více jich využívá rozvoz až domů. Více se dozvíte v následující reportáži (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.