Kontroverzní pirátský politik končí, vaz mu zlomila kauza s asistentkou

O možnost složit členství v Pirátské straně požádal exnáměstek z ministerstva vnitra Lukáš Kolářík už minulý týden. "Vzhledem k aktuálně probíhající mediální kauze, která se týká mé osoby, pozastavuji členství ve straně, protože nechci, aby s ní byla strana spojovaná," uvedl politik.

Záležitost projednalo i vedení strany. "V neděli 30. 7. vyzvalo Lukáše Koláříka k ukončení i veškerých zbývajících funkcí souvisejících s Pirátskou stranou včetně toho ve vládním týmu, které ještě zastával po složení politických pozic a pozastavení členství. Lukáš Kolářík s okamžitou platností ve zbývajících funkcích skončil. Toto je za Republikové předsednictvo jediný možný postup," uvedla strana ve své tiskové zprávě.

[chooze:article;value:515677]

​Politik již před několika týdny odstoupil z funkce náměstka na ministerstvu spravedlnosti. Jako první o tom tehdy informoval Deník N. Ženatý Kolářík měl vztah se svou asistentkou. Poslední kapkou byla potyčka, ke které mělo dojít 1. června v hotelu Spiritka na pražském Břevnově. Náměstkova asistentka tehdy údajně vešla do pokoje, kde byl politik se svou spící manželkou, kterou asistentka začala napadat.

Podle její verze, kterou přinesly Seznam Zprávy, popřela, že by Koláříkovu manželku ohrožovala nožem. Prohlásila, že ji politik po hádce udeřil pěstí a na zemi do ní kopal.

Piráti řeší osud exnáměstka Koláříka. Důvodem je žárlivá potyčka:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.