V Číně se zřítila střecha školní tělocvičny. Zabila dívčí volejbalový tým

Náhlé zřícení střechy školní tělocvičny otřáslo Čínou. Tragédie, během níž zemřelo 11 dětí, se stala na severovýchodě země v průmyslové provincii Chej-lung-ťiang. Informoval o tom deník The Guardian. 

V tělocvičně v tu chvíli trénovaly mladé volejbalistky. Po zřícení střechy pod troskami uvízlo celkem 15 z 19 lidí. Zemřelo 11 z nich, v tuto chvíli to vypadá, že jen děti. Zoufalý trenér, kterého se podařilo vyprostit, celou dobu volal jména svých svěřenkyň. 

[chooze:article;value:514352]

​Příčinou tragédie mohlo být nelegální skladování materiálu na střeše tělocvičny. Rodiče kritizují komunikaci ze strany školy, záchranářů i lékařů. "Řekli mi, že moje dcera zemřela, ale neukázali mi ji. Všechny děti v nemocnici měly tváře od krve a bláta. Prosil jsem nemocnici, abych mohl identifikovat své dítě. Co když nebylo moje?" cituje BBC jednoho z rodičů.

​BBC také připomíná, že stavební havárie budov nebo jejich částí nejsou v Číně zcela výjimečné. V dubnu si několik obětí vyžádal požár nemocnice, v červnu v zemi vybuchla restaurace s grilem. Tyto události bývají často spojovány s nedbalými bezpečnostními normami, jejichž porušení Čína nepostihuje dostatečně efektivně.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.